Актуелно

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ПРВАКА

Поштовани родитељи,

Општина Крупањ ће и ове 2024/25. године обезбедити бесплатне уџбенике за ученике  1. разреда. Пошто од ове школске године не постоји могућност наручивања књига преко школе потребно је да родитељи сами купе уџбенике и сачувају рачун. Новац од куповине уџбеника ће бити рефундиран од стране Општине Крупањ. До 10. Септембра потребно је да школи доставите следеће:

  • Очитана лична карта
  • Копија жиро рачуна и банковне картице
  • Рачун од куповине уџбеника.

Списак уџбеника са издавачима за 1.разред биће Вам достављен а налази се и на сајту ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“.

Саветујемо Вам да куповину уџбеника обавите што пре у књижарама у Лозници или неким другим књижарама (пожељно је до краја маја како би књижаре могле на време да Вам обезбеде уџбенике).

За Мину Перишић прикупљено 232 000

Турнир у малом фудбалу је по броју учесника и екипа који су се пријавили премашио сва очекивања. Победник турнира за ученике петог и шестог разреда је одељење V3, за ученике седмог и осмог разреда одељење VII2. Поред победничких екипа, поносни смо на све учеснике турнира и њихову фер-плеј игру. Кроз смех, забаву и дружење прикупили смо 232 000 динара за лечење Мине Перишић. Чињеницу да смо још једном успели да на делу покажемо мото наше школе – да за наше ученике не постоје препреке када је реч о хуманости. Крупањ се још једном показао као место племенитих људи. Хвала свима који су дошли и подржали турнир. Овом приликом се посебно захваљујемо пријатељима и спонзорима који су увек уз нас када су хуманитарне акције у питању : организаторима турнира Јовани Зељић и Јелени Пурковић, свим ученицима и деци Крупња, као  и Ученичком парламенту,  фотографима Леи Васиљевић (Актива спорт), као и Горици (Телевизија Крупањ), колективу Основне школе са својим издвојеним одељењима, колективу спортске хале у Крупњу, Спортском савезу Крупањ, ПУ „Наша радост“ Крупањ, Туристичкој организацији Крупањ, председнику Општине Младену Стефановићу, ФК Академија Рађ, ФК Рађевац, ФК Столице, Лаф Кржава, САР Дивљаковић, АиС турсу, Мењачници Боги11, Мењачници Пурко85, предузећу Машинска обрада метала Младеновић, САР Митровић Бећари, Фрикосу, САР Немања Ивановић, Муљо плус, ДП Wood Шурда, Трактор том, Радио Крупњу, Зега д.о.о, Dambo bar and play, Црквена општина Красава, Пико д.о.о, Duo Construction, ПС КОП Дејан Јанковић, Јагодња д.о.о, Монтер терм д.о.о, Кафићу Corso, Карика д.о.о, Васиљевић Милошу, Пантић Миловану, судијама турнира Немањи Вучићевићу Сеници, Милану Тасовцу који су делили правду на хуманитарном турниру, наставницима физичког васпитања који су заслужни да се турнир успешно завршио и за фер плеј игру ,  учитељици Антонић Биљани. Честитамо свима на успеху и свим такмичарима на једном дивном догађају путем дружења, осмеха и лепе атмосфере, а то је оно што је најважније. Верујемо да ће Мина победити у својој најважнијој утакмици а ми јој овим путем упућујемо подршку. Уверени смо да је овај турнир само један од многих које ћемо организовати у будућности.

 

Новогодишњи концерт ученика музичке школе

Данас је у ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу, одржан Новогодишњи концерт ученика издвојеног одељења музичке школе „Вук Караџић“ из Лознице. Публика је уживала у соло наступима, хору и хорићу најмлађих учесника. Концерт је прилика да деца прикажу шта су научила у првом полугодишту, да покажу да су научили етиде, свирајуће игре али и популарне композиције као што су „Звончићи“ и „Новогодишња песма“ које се традиционално изводе на овом концерту. Издвојено одељење у Крупњу тренутно има 66 ученика музичке школе, а од ове године први пут има и припремни разред. Ученици наше школе Петра Жугић и Петар Грбић, су недавно дошли са првим наградама са 31. Републичког такмичења из солфеђа и теорије музике.

„Основна музичка школа је заправо општа култура. Деца ту развијају креативност, маштовитост, ритам и све остало, самим тим свирањем неког инструмента отварају себи многа врата у будућности“, професор музичке школе Наташа Катанић.

Novogodišnji koncert Muzičke škole u Krupnju – 15.12.2023. (youtube.com)

 

 

image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out
јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930