Школско позориштанце

Циљ активности ,,Школско позориштанце“ у оквиру обогаћеног једносменског рада је да подстакне ученике да изразе своју креативност и машту. У овој активности учествује 34 ученика од петог до осмог разреда.

          У септембру је организована аудиција за пријем нових чланова и донет је План рада активности.  У октобру су се ученици бавили гледањем и анализирањем представа које су раније извођење у оквиру ове активности (,,Новогодишња бајка“, ,,Зацопани Снешко“, Свети Сава и сиромах“, ,,Сима Глуваћ“ и ,,Нушић из нашег угла“).

         У новембру је настављен рад на трејлеру за дечји роман ,,Мој дека је био трешња“ Анђеле Нанети. С обзиром на тематику романа, поједини делови трејлера су снимљени у пролеће, претходне школске године. Изради трејлера претходило је читање романа, детаљна анализа, избор најзанимљивијих цитата и делова романа са најснажнијим порукама.

          У децембру су почеле припреме за извођење позоришне представе ,,Свемирски змај“ Душана Ковачевића, чија је премијера планирана у мају. Улоге су подељене и у току су читалачке пробе. Један део ученика је усмерен на припрему костима и сценографије. ,,Школско позориштанце“ је од раније у сарадњи са Библиотеком ,,Политика“ која нам омогућава пробе у њиховим просторијама и премијеру представе на великој сцени.

         Током припрема за извођење представе све време се раде вежбе дикције, вежбе концентрације, вежбе запажања, вежбе поверења.

 

Школско позориштанце
image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out

Избор писма

септембар 2022.
П У С Ч П С Н
« јул    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930