Летопис, школска 2021/2022. година.

·        Школска 2021/2022. година почела је у среду, 1.9.2021. године. Укупно је уписано 811 ученика, а од тога у први разред 90 ученика.

·        Настава је почела непосредно и сви ученици су редовно кренули у школу. Образовно-васпитни рад реализовало је 93 наставника, у разредној настави 32, а 60 у предметној настави. Присутна су и 3 стручна сарадника, 1 библиотекар и 2 наставника која норму допуњавају радећи као библиотекари. Учитељица Драгица Гошић је радила у продуженом боравку који је похађало 28 ученика.

·        Благовремено су извршене све организационе припреме за почетак школске године. У матичној школи извршена је реконструкција електричних инсталација. Обновљено је централно степениште испред главног улаза у матичну школу. Котларница у матичној школи је у веома лошем стању, па је пред сезону грејања извршен ремонт.

·        У издвојеном осморазредном одељењу у Красави замењена је стара пећ за централно грејање.У току је изградња нове школе у Костајнику и очекује се завршетак радова до септембра 2022. године. Због радова ученици ове школе наставу су похађали у две смене-нижи разреди преподневна, а виши поподневна смена. У издвојеном одељењу у Дворској урађени су савремени громобрани.

·        Набавка уџбеника је извршена на време. Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је бесплатне уџбенике за све ученике које раде по индивидуалном образовном плану, деци чије породице примају социјалну помоћ и за треће дете у породици у систему школовања.

·        Школска кухиња је поново радила и добро функционисала.

·        Издвојено одељење Музичке школе из Лознице наставило је свој успешан рад и током ове школске године.

·        Ученици и наставници наше школе наставили су учешће у Пројекту обогаћени једносменски рад. У пројекат су укључени ученици од првог до осмог разреда. Реализују се следеће активности након редовне наставе по утврђеном распореду: Лепо у нама и око нас, Музика је свуда око нас, Моја радионица, Школско позориштанце, Мала школа глуме и Наука је забавна.

·        Током ове школске године организован је знатно мањи број ваннаставних активности, хуманитарних акција и пројеката због немогућности да се испоштују прописане мере превенције и заштите за време пандемије. Због тога нису одржане свечане приредбе поводом Дана школе и Савиндана.

·        Првог септембра прваке су посетили представници Црвеног крста и обрадовали су их лепим поклонима за почетак школовања. Општина Крупањ донирала је средства за набавку уџбеника за све прваке.

·        Почетком октобра у матичној школи и у свим издвојеним одељењима обележена је Дечја недеља. Реализоване су разне активности, а слоган овогодишње Дечје недеље били су стихови Љубивоја Ршумовића:“Дете је дете, да га волите и разумете.“

·        У септембру и октобру су наставници физичког васпитања у сарадњи са Спортским савезом Општине Крупањ организовали такмичење у малом фудбалу и стоном тенису. Учествовали су ученици од 5. до 8. разреда. Најуспешнији су освојили дипломе и медаље.

·        Организована је здравствена заштита ученика у виду здравствених и систематских прегледа, вакцинација и здравственог просвећивања ученика у септембру, октобру и новембру.

·        13. новембра 2021. заувек нас је напустио наш колега Горан Глишић (1958-2021)  после краће болести проузроковане вирусом Covid 19. Он је више од 30 година радио у нашој школи као наставник историје, најпре у Костајнику, а затим у Крупњу.Био је омиљени колега, а деца су га посебно волела.

·        Педагог школе Јована Деспотовић је у новембру заједно са учитељицом Весном Лазаревић организовала ваннаставну активност „Чувамо здравље“. Учествовали су ученици трећег разреда и циљ је био усвајање знања о значају одржавања личне хигијене и развијање одговорног односа према себи.

·        Пред Нову годину организована је традиционална инклузивна активност и заједничка радионица на којој су учествовали ученици из Ученичког парламента и ученици који раде по ИОП – 1 и ИОП – 2. Циљ ове организације је развијање једнакости кроз тимски рад и заједништво.

·        У понедељак, 27. децембра 2021. отворена је изложба поводом јубилеја 20 година од повратка верске наставе у основне и средње школе у Републици Србији. Изложба је постављена у холу школе и представља резултат сарадње вероучитеља и ученика. Поставка се састоји из две целине. Једну чине радови ученика који су плод креативности на часовима верске наставе, а у другом делу је објашњен статус веронауке кроз историју у школском систему Србије. Историјски део поставке је урадио вероучитељ Гвозден Ненадовић.

·        Поводом предстојећих новогодишњих празника, ученици од првог до четвртог разреда у оквиру активности Музика је свуда око нас, у холу школе извели су“ Новогодишњи плес“ 29.12.2021.Кореографију су припремиле учитељице Славица Крстић и Биљана Антонић. Они су, такође, игром обележили и велики хришћански празник Ускрс  21.4.2022.године. Извели су музичку нумеру “ Ускршње јутро“. Ликовну изложбу и изложбу ускршњих јаја реализовала је вероучитељица Мирјана Јовичић.

·        Током целе школске године наставници и учитељи наше школе присуствовали су великом броју акредитованих семинара и вебинара.

·        Ове школске године поново су у другом полугодишту реализоване екскурзије ученика и рекреативна настава. Ученици осмог разреда су били на тродневној екскурзији од 9.4 до 11.4.2022. на релацији Крупањ-Кладово-Деспотовац-Крупањ.

·        Ученици седмог разреда су први пут ове школске године ишли на дводневну екскурзију 19.4 и 20.4.2022. Релација је била Крупањ-Крагујевац-Ниш-Крупањ. Ученици од првог до шестог разреда су своје редовне екскурзије извели у јуну 2022. године. Екскурзије су протекле без икаквих проблема.

Осмаци су на екскурзији  посетили манастир Манасију.

 

·        Настава у природи је одржана на Златибору, у одмаралишту „Сунчани брег“. Била је органзована у две групе од 8.5. до 14.5.2022. и од 14.5. до 20.5.2022.

·        Наставница Јасмина Милутиновић , у оквиру своје активности Наука је забавна, извела је са ученицима седмог разреда у холу школе више експеримената како би ученицима трећег и четвртог разреда приближила физику и хемију. Деца су на  уверљив начин увидела занимљивост и лепоту ових наука.

·        Крајем јуна у препуној великој сали Дома културе изведена је дечја позоришна предстсава „Бајка из парка“. Њу су у оквиру пилот пројекта Обогаћени једносменски рад припремиле учитељице Данка Пајић и Љиљана Ковачевић. У представи су се представиле и плесне групе које су увежбале учитељице Биљана Антонић и Славица Крстић у оквиру својих активности Музика је свуда око нас. Рекламне плакате и сценске реквизите за представу припремила је учитељица Весна Лазаревић са ученицима у оквиру активности Лепо у нама и око нас. Представа је била хуманитарног карактера.

·        Добитници јубиларних награда у 2021/2022. години су :

1.Биљана Грујичић – 10 година

2.Александар Тодоровић – 10 година

3.Александар Ракић – 10 година

4.Драгица Ђокић – 20 година

5.Драгица Зељић – 30 година

6.Миланка Поповић – 30 година

7.Драгица Миловановић – 30 година

8.Драган Максимовић – 35 година

9.Веселин Цветиновић – 35 година

10.Гордана Ђукановић – 35 година

·        И ове године наша школа је била организатор свих Општинских такмичења организованих из појединих предмета. На њима су учествовали и ученици из Основне школе“ Жикица Јовановић Шпанац“ из Беле Цркве. Такмичења су организовна из девет предмета и на њима је учествовало 149 ученика. На Окружно такмичење пласман је остварило 35 ученика. Ученици који су освојили места на Окружним такмичењима су:

  1. Марија Прокопић (8-1) –  1.место Књижевна олимпијада
  2. Милица Новаковић (7-1) –  1. место из српског језика, 2. место из хемије и 2. место из физике
  3. Лана Милошевић (8-1) – 2. место из математике
  4. Никола Ђурић (6-2) – 3. место из српског језика и 3. место из физике
  5. Лазар Јосиповић ( 4-1) –  3. место из математике
  6. Јована Живановић ( 7-1) – 3. место из физике
  7. Сара Стојановић ( 6-2 ) – 3. место из физике

·        Највећи успех су постигле Милица Новаковић и Марија Прокопић јер су оствариле пласман на Републичко такмичење.

·        Ученици наше школе учествовали су и на Општинској смотри рецитатора. Два ученика су се пласирала на Окружно такмичење.

·        Због масовности учесника, такмичење “ Мислиша“ није организовано.

Носиоци Вукове дипломе су следећи ученици :

1.   Лана Милошевић 8-1

2.   Ања Петић 8-1

3.   Марина Поповић 8-1

4.   Марија Прокопић 8-1

5.   Јована Средојевић 8-2

6.   Огњен Срећковић 8-2

7.   Петар Васиљевић 8-3

8.   Јелена Јаковљевић 8-3

9.   Марија Вујанић – Красава

 

 

 

 

 

 

 

Ученик генерације

Марија Прокопић

 

·

 

 

 

У пензију је отишао наставник руског језика Радован Крстић .

 

   Податке прикупила и Летопис уредила

                                                                                                   Вида Прокопић

 

 

 

 

image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out

Избор писма

новембар 2023.
П У С Ч П С Н
« окт    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930