Летопис, школска 2020/2021. година

• Школска 2020/2021. година је почела у уторак, 1.9.2020. Укупно је уписано 845 ученика, а од тога у први разред 95 ученика.
• Због неповољне епидемиолошке ситуације и пандемије изазване вирусом Covid – 19, настава у школи се одвијала по посебном моделу. У првом циклусу образовања (I – IV разред) у матичној школи настава се реализовала у две паралелне групе (А и Б) сваког дана. Часови су трајали 30 минута. У другом циклусу (V – VIII разред) примењен је комбиновани модел наставе. Група А је наставу пратила у школи, а група Б онлајн. Смењивање група је вршено на седмичниом нивоу. Ученици који су пратили наставу на даљину, часове су гледали преко платформе РТС програма. Са својим предметним наставницима су користили Гугл учионицу. У издвојеним одељењима рађено је као пре пандемије, само су часови трајали 30 минута.
• У школи је било обавезно ношење маски.
• Образовно – васпитни рад реализовало је 94 наставника, у разредној настави 32, а у предметној 61 наставник. Присутна су и три стручна сарадника (два педагога и психолог), један библиотекар и у продуженом боравку један учитељ.
• Благовремено су извршене све организационе припреме за почетак школске године. У самој згради матичне школе преграђено је неколико кабинета, тако да је добијено довољно учионица да се настави пројекат једносменског рада који је привремено заустављен због епидемиолошке ситуације. Уређена је кишна канализација и тако су створени услови за асфалтирање школског дворишта. Извршена је поправка електричних инсталација и реконструисано је степениште на улазу у школу. Изводе се радови на уређењу хола спортеске хале. Успешно је заврешена израда пројекта школе у Костајнику.
• Набавка уџбеника завршена је на време и ове школске године. Настављена је стара пракса, па су бесплатне уџбенике добили ученици који раде по индивидуалном образиовном плану, деца чије породице примају социјалну помоћ и треће дете у породици у систему школовања.
• Ове године због епидемиолошке ситуације школска кухиња није радила ни у матичној школи, ни у издвојеним одељењима.
• Успешан рад и ове школске године наставило је издвојено одељење Музиче школе из Лознице(први, други, трећи и четврти разред).
• Школска библиотека је окречена, а полице и ормани су офарбани. Први пут ове године је урађена потпуна ревизија библиотечког материјала. Детаљно је прегледано око 17000 наслова, издвојене су и расходоване дотрајале и неактуелне књиге. Део књижног фонда је послат у издвојене школе.
• Наставница Мирјана Шереметов је присуствовала семинару у Лозници за рад у МБС бази. Она је попунила онлајн анкету за МБС базу о библиотечком пословању.
• Због епидемиолошке ситуације и немогућности окупљања ове школске године нису одржане свечане приредбе поводом пријема првака, Дана школе и Савиндана.
• Општина Крупањ је ове школске године свим ученицима првог разреда донирала бесплатне књиге.
• У школи је у септембру, октобру и новеембру организована здравствена заштита ученика у виду здравствених систематских прегледа, вакцинације и здравственог просвећивања ученика.
• У периоду од 5. до 9. октобра у матичној школи и свим издвојеним одељењима обележена је Дечја недеља. Због тренутне ситуације није било већих манифестација, али је било одређених активности сваког дана у недељи. Слоган овогодишње Дечје недење гласио је: “ Подељена срећа два пута је већа“ Одржана је и рекреативно-хуманитарна Трка за срећније детињство.
• Наставници физичког васпитања су у сарадњи са Спортским савезом Општине Крупањ, организовали у септембру и октобру турнире у стоном тенису и малом фудбалу.
• Ученик 6. разреда наше школе Виктор Шереметов учествовао је у новембру у манифестацији „ Европска ноћ истраживача – да наука проструји“. На предлог наставнице физике Јасмине Милутиновић, у оквиру активности Лов на благо, ученик је изводио експеримент прављења кристала. Освојио је диплому Истраживач јуниор.
• Ученици старијих разреда су 30. новембра прешли на онлајн наставу због неповољне епидемиолошке ситуације, по препоруци Кризног штаба Владе Републике Србије и одлуци Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Наставу на даљину су пратили до завршетка првог полугодишта, 21.12.2020.
Зимски распуст је у целој Републици Србији трајао од 21.12.2020. до 17.01.2021.
• Настава је за ученике од 5. до 8. поново била прекинута од 16.03. до 19.4.2021. и организована је на даљину.
• Током целе школске године наставници и учитељи наше школе су присуствовали великом броју акредитованих вебинара и семинара.
У октобру су учитељице Данка Пајић и Весна Лазаревић организовале семинар за учитеље. Назив семинара је : Задаци у настави математике и њихова улога у формирању математичког мишљења.
У другом полугодишту психолог Нела Синђелић и учитељице Славица Крстић и Љиљана Ковачевић реализовале су два семинара за учитеље и наставнике под називом : Поступци вредновања у функцији даљег учења.
Ове школске године Министарство просвете отворило је националну платформу за превенцију насиља у школама под називом „Чувам те“. Многи запослени у нашој школи прошли су ову онлајн обуку.
• И даље се посебна пажња посвећује инклузивном образовању и сарадњи са удружењем „Зора“ – дневним боравком за децу и младе са проблемима у развоју.
• Због панддемије ове школске године нису организоване рекреативне наставе и екскурзије.
• Добитници јубиларних награда у 2020./2021. су:
1. Драгана Стакић – 10 година
2. Дарко Тадић – 10 година
3. Тања Маринковић – Секулић – 10 година
4. Бранкица Јеремић – 10 година
5. Марија Јаковљевић – 10 година
6. Љиљана Максимовић – 10 година
7. Дивна Радић – Ђурић – 20 година
8. Јелена Павловић – 20 година
9. Жељко Милић – 20 година
10. Снежана Костић – 20 година
11. Вера Мићић – 30 година
12. Вера Танасић – 30 година
13. Драгослав Прокопић – 30 година
14. Раденко Тешић – 35 година
15. Драгана Грујић – 35 година
• У школској 2020./21. Основна школа „Боривоје Ж. Милојевић“ била је организатор оних Општинских такмичења која су била организована пре преласка ученика на онлајн наставу. Такмичења су организована из 5 предмета, а на њима је учествовало 74 ученика. На Окружна такмичења пласман је остварило 23 ученика. Због неповољне епидемиолошке ситуације нека такмичења уопште нису одржана, а на нека су ученици били спречени да оду. Насјвећи успех је остварила ученица 6. разреда Јована Живановић која је на Окружном такмичењу из физике освојила 2. место. Она је на Републичком такмичењу освојила похвалу.
• Ученици наше школе су учствовали и на Опшитнској смотри рецитатора. Први пут су ученици снимали своје наступе и слали жирију.
• Такмичење „Мислиша“ није одржано ове године јер због масовности учесника није било могуће испоштовати прописане епидемиолошке мере.
• Носиоци Вукове дипломе су следећи ученици:
1.Дивљаковић Емилија 8-2
2.Ђурђевић Татјана 8-2
3.Ђурић Тијана 8-2
4.Маринковић Јана 8-2
5.Остојић Тамара 8-2
6.Јакшић Кристина 8-3
7.Арсеновић Кристина 8-3
8.Ивановић Алекса 8-3
9.Протић Тамара 8-3
10.Вилотић Марија 8-3
11.Суљић Андреа 8-3
12.Дојић Кристина 8-3
13.Матић Олгица 8-3
14.Дивљаковић Теодора 8-3
15.Александар Гајић-Дворска
Ученик генерације је Алекса Ивановић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Одласци у пензију : Винка Маринковић, Бранка Лукић и Милојко Јовановић.

Податке прикупила и Летопис уредила
Вида Прокопић

image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out
април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930