Лепо у нама и око нас

Средином септембра месеца 2021/22. школске године са реализацијом је почео пројекат ОЈР у оквиру кога се спроводи модел Лепо у нама, лепо око нас

На првом састанку модела Лепо у нама, лепо око нас са ученицима је договорено о начину рада. Ученицима су презентоване неке од планираних активности, али и дата слобода да они предложе шта би желели да раде на радионицама. На основу тога направљен је план за прво полугодиште. Циљ aктивности ,,Лепо у нама и око нас” је развијање ликовних стваралачких способности ученика, љубави према визуелним уметностима, стицање знања из ове области, богаћење знања о културном наслеђу и развијање естетског става, постицање младих талената  њиховог  истраживачког рада и критичког мишљења .

Ученици ће упознати нове ликовне технике,  развити мотивацију за учествовање на различитим ликовним конкурсима, упознати традицију, развијати еколошку свест, развијају међусобну комуникацију и сарадњу, схватају значај рада сваког учесника пројекта, развијају љубав и интересовања према културном наслеђу,

Реализацијом ових активности ученици ће јачати следеће компетенције: комуникацију на матерњем језику, учење учења, друштвене и грађанске компетенције, осећај за иницијативу и предузетништво, културолошку освећеност и изражавање. Поред кључних јачаће се и развој општих међуупредметних компетенција: естетичка компетенција, комуникација, одговоран однос према околини, решавање проблема, сарадња.

Ученици су имали задатак да себе представе потпицом, да направе свој знак коришћењем различитих материјала- цртање , колаж папир и сл.

Током месеца октобра ученици су се бавили јесењим плодовима: цртали су, правили слике од јесењег лишћа, јесењих плодова, правили ритмичке инструменте…

У новембру ученици су упознати са витражом. Након презентације о историји ове технике и примени уследила је израда  радова.

Месец децембар смо посветили новогодишњим празницима и радионице су реализовани у празничном духу. Учесници радионица су правили новогодишње честитке и новогодишње украсе.

Последње седмице месеца децембра припремили смо наше честитке и украсе и организовали продајну изложбу. Средства прикупљена током изложбе биће употребљена за куповину материјала за ликовне радионице током другог полугодишта.

Лепо у нама и око нас

 

image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out

Избор писма

децембар 2022.
П У С Ч П С Н
« сеп    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031