Monthly Archives: decembar 2019

Poseta Domu za stara lica

U  petak  27.12.2019. godine  učenici  su  zajedno  sa  svojim  učiteljicama  Biljanom  Antonić,Ljiljanom  Kovačević , Slavicom  Krstić, Dankom  Pajić  i  Vesnom  Lazarević,  posetili  stanare  Doma  za  stara  lica.

Učenici  su  izveli  prigodan  novogodišnji  program i  kroz  pesmu  i  muziku  ulepšali , našim  starim  sugrađanima , predstojeće  novogodišnje  praznike.Najstariji  su  uživali u  dečjim  pesmama što  su  pokazali  brojnim aplauzima i  osmesima  na  licu.Deca  su  bila  oduševljena  lepim  prijemom i gostoprimstvom  za  šta  se  posebno pobrinula  direktorica  Doma  Ljiljana  Kojić . Saradnja  će  biti  nastavljena  i  ubuduće na  obostrano  zadovoljstvo.

FOTO GALERIJA

Učitaljica  Slavica  Krstić

Rađevsko prelo

,,Rađevsko prelo“ u našoj školi

Članovi dramske sekcije starijih razreda su učestvovali na jubilarnoj, desetoj po redu manifestaciji „Rađevsko prelo“ koju organizuje Udruženje građana domaće radinosti ,,Rađevska nit“. ,,Rađevsko prelo“ je ove godine održano u holu Osnovne škole ,,Borivoje Ž. Milojević“. Manifestaciju je upriličio rekordan broj učesnika. Učestvovala su kulturno-umetnička društva iz Osečine, Malog Zvornika, Ljubovije, Loznice kao i iz Krupnja, a organizovano je i takmičenje u predenju vune.
Pored toga što je dramska sekcija učestvovala u kulturno-umetničkom programu ,,Rađevskog prela“ uzeli smo učešće i u organizaciji ove manifestacije koja se bavi očuvanjem narodne tradicije i izradom suvenira i rukotvorina.
Članovi dramske sekcije su pokazali igre mladih na prelu, npr. igru ,,Hvatanje slamke“, recitacije kao što su: ,,Kujundžija i hitroprelja“, ,,Ovčar i devojka“ i ,,Nadžnjeva se momak i devojka“.
Publika je bila oduševljena i brojalicama, pitalicama i narodnim poslovicama koje su kazivali članovi naše sekcije kao i pesmama „Kosovski božuri“ i ,,Zajdi, zajdi“ koje je otpevala Jelena Damnjanović.

Mirjana Šeremetov

FOTO GALERIJA

Foto: Slavko Živanović

image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out

Izbor pisma

decembar 2019.
P U S Č P S N
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031