Letopis, školska 2020/2021. godina

• Školska 2020/2021. godina je počela u utorak, 1.9.2020. Ukupno je upisano 845 učenika, a od toga u prvi razred 95 učenika.
• Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i pandemije izazvane virusom Covid – 19, nastava u školi se odvijala po posebnom modelu. U prvom ciklusu obrazovanja (I – IV razred) u matičnoj školi nastava se realizovala u dve paralelne grupe (A i B) svakog dana. Časovi su trajali 30 minuta. U drugom ciklusu (V – VIII razred) primenjen je kombinovani model nastave. Grupa A je nastavu pratila u školi, a grupa B onlajn. Smenjivanje grupa je vršeno na sedmičniom nivou. Učenici koji su pratili nastavu na daljinu, časove su gledali preko platforme RTS programa. Sa svojim predmetnim nastavnicima su koristili Gugl učionicu. U izdvojenim odeljenjima rađeno je kao pre pandemije, samo su časovi trajali 30 minuta.
• U školi je bilo obavezno nošenje maski.
• Obrazovno – vaspitni rad realizovalo je 94 nastavnika, u razrednoj nastavi 32, a u predmetnoj 61 nastavnik. Prisutna su i tri stručna saradnika (dva pedagoga i psiholog), jedan bibliotekar i u produženom boravku jedan učitelj.
• Blagovremeno su izvršene sve organizacione pripreme za početak školske godine. U samoj zgradi matične škole pregrađeno je nekoliko kabineta, tako da je dobijeno dovoljno učionica da se nastavi projekat jednosmenskog rada koji je privremeno zaustavljen zbog epidemiološke situacije. Uređena je kišna kanalizacija i tako su stvoreni uslovi za asfaltiranje školskog dvorišta. Izvršena je popravka električnih instalacija i rekonstruisano je stepenište na ulazu u školu. Izvode se radovi na uređenju hola sporteske hale. Uspešno je zavrešena izrada projekta škole u Kostajniku.
• Nabavka udžbenika završena je na vreme i ove školske godine. Nastavljena je stara praksa, pa su besplatne udžbenike dobili učenici koji rade po individualnom obraziovnom planu, deca čije porodice primaju socijalnu pomoć i treće dete u porodici u sistemu školovanja.
• Ove godine zbog epidemiološke situacije školska kuhinja nije radila ni u matičnoj školi, ni u izdvojenim odeljenjima.
• Uspešan rad i ove školske godine nastavilo je izdvojeno odeljenje Muziče škole iz Loznice(prvi, drugi, treći i četvrti razred).
• Školska biblioteka je okrečena, a police i ormani su ofarbani. Prvi put ove godine je urađena potpuna revizija bibliotečkog materijala. Detaljno je pregledano oko 17000 naslova, izdvojene su i rashodovane dotrajale i neaktuelne knjige. Deo knjižnog fonda je poslat u izdvojene škole.
• Nastavnica Mirjana Šeremetov je prisustvovala seminaru u Loznici za rad u MBS bazi. Ona je popunila onlajn anketu za MBS bazu o bibliotečkom poslovanju.
• Zbog epidemiološke situacije i nemogućnosti okupljanja ove školske godine nisu održane svečane priredbe povodom prijema prvaka, Dana škole i Savindana.
• Opština Krupanj je ove školske godine svim učenicima prvog razreda donirala besplatne knjige.
• U školi je u septembru, oktobru i noveembru organizovana zdravstvena zaštita učenika u vidu zdravstvenih sistematskih pregleda, vakcinacije i zdravstvenog prosvećivanja učenika.
• U periodu od 5. do 9. oktobra u matičnoj školi i svim izdvojenim odeljenjima obeležena je Dečja nedelja. Zbog trenutne situacije nije bilo većih manifestacija, ali je bilo određenih aktivnosti svakog dana u nedelji. Slogan ovogodišnje Dečje nedenje glasio je: “ Podeljena sreća dva puta je veća“ Održana je i rekreativno-humanitarna Trka za srećnije detinjstvo.
• Nastavnici fizičkog vaspitanja su u saradnji sa Sportskim savezom Opštine Krupanj, organizovali u septembru i oktobru turnire u stonom tenisu i malom fudbalu.
• Učenik 6. razreda naše škole Viktor Šeremetov učestvovao je u novembru u manifestaciji „ Evropska noć istraživača – da nauka prostruji“. Na predlog nastavnice fizike Jasmine Milutinović, u okviru aktivnosti Lov na blago, učenik je izvodio eksperiment pravljenja kristala. Osvojio je diplomu Istraživač junior.
• Učenici starijih razreda su 30. novembra prešli na onlajn nastavu zbog nepovoljne epidemiološke situacije, po preporuci Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i odluci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Nastavu na daljinu su pratili do završetka prvog polugodišta, 21.12.2020.
Zimski raspust je u celoj Republici Srbiji trajao od 21.12.2020. do 17.01.2021.
• Nastava je za učenike od 5. do 8. ponovo bila prekinuta od 16.03. do 19.4.2021. i organizovana je na daljinu.
• Tokom cele školske godine nastavnici i učitelji naše škole su prisustvovali velikom broju akreditovanih vebinara i seminara.
U oktobru su učiteljice Danka Pajić i Vesna Lazarević organizovale seminar za učitelje. Naziv seminara je : Zadaci u nastavi matematike i njihova uloga u formiranju matematičkog mišljenja.
U drugom polugodištu psiholog Nela Sinđelić i učiteljice Slavica Krstić i Ljiljana Kovačević realizovale su dva seminara za učitelje i nastavnike pod nazivom : Postupci vrednovanja u funkciji daljeg učenja.
Ove školske godine Ministarstvo prosvete otvorilo je nacionalnu platformu za prevenciju nasilja u školama pod nazivom „Čuvam te“. Mnogi zaposleni u našoj školi prošli su ovu onlajn obuku.
• I dalje se posebna pažnja posvećuje inkluzivnom obrazovanju i saradnji sa udruženjem „Zora“ – dnevnim boravkom za decu i mlade sa problemima u razvoju.
• Zbog panddemije ove školske godine nisu organizovane rekreativne nastave i ekskurzije.
• Dobitnici jubilarnih nagrada u 2020./2021. su:
1. Dragana Stakić – 10 godina
2. Darko Tadić – 10 godina
3. Tanja Marinković – Sekulić – 10 godina
4. Brankica Jeremić – 10 godina
5. Marija Jakovljević – 10 godina
6. Ljiljana Maksimović – 10 godina
7. Divna Radić – Đurić – 20 godina
8. Jelena Pavlović – 20 godina
9. Željko Milić – 20 godina
10. Snežana Kostić – 20 godina
11. Vera Mićić – 30 godina
12. Vera Tanasić – 30 godina
13. Dragoslav Prokopić – 30 godina
14. Radenko Tešić – 35 godina
15. Dragana Grujić – 35 godina
• U školskoj 2020./21. Osnovna škola „Borivoje Ž. Milojević“ bila je organizator onih Opštinskih takmičenja koja su bila organizovana pre prelaska učenika na onlajn nastavu. Takmičenja su organizovana iz 5 predmeta, a na njima je učestvovalo 74 učenika. Na Okružna takmičenja plasman je ostvarilo 23 učenika. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije neka takmičenja uopšte nisu održana, a na neka su učenici bili sprečeni da odu. Nasjveći uspeh je ostvarila učenica 6. razreda Jovana Živanović koja je na Okružnom takmičenju iz fizike osvojila 2. mesto. Ona je na Republičkom takmičenju osvojila pohvalu.
• Učenici naše škole su učstvovali i na Opšitnskoj smotri recitatora. Prvi put su učenici snimali svoje nastupe i slali žiriju.
• Takmičenje „Misliša“ nije održano ove godine jer zbog masovnosti učesnika nije bilo moguće ispoštovati propisane epidemiološke mere.
• Nosioci Vukove diplome su sledeći učenici:
1.Divljaković Emilija 8-2
2.Đurđević Tatjana 8-2
3.Đurić Tijana 8-2
4.Marinković Jana 8-2
5.Ostojić Tamara 8-2
6.Jakšić Kristina 8-3
7.Arsenović Kristina 8-3
8.Ivanović Aleksa 8-3
9.Protić Tamara 8-3
10.Vilotić Marija 8-3
11.Suljić Andrea 8-3
12.Dojić Kristina 8-3
13.Matić Olgica 8-3
14.Divljaković Teodora 8-3
15.Aleksandar Gajić-Dvorska
Učenik generacije je Aleksa Ivanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Odlasci u penziju : Vinka Marinković, Branka Lukić i Milojko Jovanović.

Podatke prikupila i Letopis uredila
Vida Prokopić

image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out

Izbor pisma

januar 2022.
P U S Č P S N
« nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31