Letopis, školska 2019/2020. godina

 • Školska 2019/2020. godina je počela u ponedeljak, 02.09.2019. godine. Ukupno je upisano 854 učenika, a od toga u prvi razred 115 učenika.
 • Obrazovno-vaspitni rad realizovalo je 92 nastavnika, u razrednoj nastavi 33, a u predmetnoj 59 nastavnika.
 • Sve organizacione pripreme za početak školske godine izvršene su na vreme. Najvažniji radovi su urađeni na regulaciji reke Bogoštice. U poslednjih dvadeset godina, matična škola je više puta poplavljena, a sada je taj problem rešen. Rekonstruisani su mokri čvorovi, svlačionice i pomoćne prostorije u sportskoj hali. Uređen je i parking oko hale. U izdvojenom odeljenju škole u Krasavi, asfaltirano je fudbalsko igralište.
 • Naša škola se prijavila za učešće u projektu obogaćenog jednosmenskog rada. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je odobrilo prelazak na režim jednosmenskog rada, pa će učenici od 1. do 4. razreda nastavu u buduće pratiti sa svojim starijim drugarima prepodne.
 • Nabavka udžbenika završena je na vreme. I ove školske godine obezbeđeni su besplatni udžbenici za učenike koji rade po individualnom obrazovnom planu, decu čije porodice primaju socijalnu pomoć i treće dete u porodici čija su starija braća u sistemu školovanja. Sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
 • Školska kuhinja je dobro funkcionisala. Prosečno se hranilo oko 600 učenika. Između 25 i 30 učenika se hranilo besplatno, a to je finansirao Centar za socijalni rad.
 • Uspešno je radilo izdvojeno odeljenje Muzičke škole iz Loznice.
 • Muzička škola postoji od septembra 2017. godine i učenici pohađaju prvi, drugi, treći i četvrti razred.
 • Izvršena je nabavka knjiga za školsku biblioteku. Književni fond je uvećan za 180 knjiga, među kojima je 30 novih naslova.
 • I ove školske godine prvog radnog dana učenici mlađih razreda su sa svojim učiteljicama organizovali svečanu priredbu za đake prvake. Predstavnici Opštine Krupanj su svim učenicima prvog razreda uručili na poklon školski ranac, a takođe i Organizacija „Crveni krst“ je obradovala prvake lepim poklonima.
 • U septembru su učenici šestog, sedmog i osmog razreda zajedno sa svojim nastavnicima istorije Goranom Glišićem i Dragoslavom Prokopićem prisustvovali svečanom obeležavanju godišnjice bitke na Mačkovom kamenu.
 • U Domu kulture „Politika“ 27. septembra 2019. godine održana je promocija knjige učenice škole Sanje Đorđić. Zbirku pesama „Volela bih …“ predstavila je Sanja zajedno sa svojim drugaricama koje su pesme recitivale. Recenziju za knjigu je napisala Sanjina nastavnica srpskog jezika Vida Prokopić.
 • Početkom oktobra je u matičnoj školi u svim izdvojenim odeljenjima obeležena Dečja nedelja. Učenici mlađih razreda imali su razne aktivnosti. Trka za srećnije detinstvo je bila veoma masovna i održana je pod sloganom „Imamo cilj, dođi na start“. Sva prikupljena novčana sredstva biće iskorišćena za pomoć deci slabijeg materijalnog stanja.
 • Ove školske godine prvi put je realizovana trodnevna ekskurzija za učenike 8. razreda. Izvedena je 27, 28. i 29. oktobra 2019. godine na relaciji Krupanj – Beograd – Požarevac – Donji Milanovac (prvi dan) – Kladovo, Kladovo – Negotin – Zaječar – Despotovac (drugi dan), Despotovac – Kragujevac – Krupanj (treći dan). Ekskurzija je protekla bez ikakvih problema. Ekskurzija za učenike od prvog do sedmog razreda nisu realizovane zbog epidemije izazvane virusom COVID – 19. Rekreativna nastava je bila planirana za mart 2020. godine, ali takođe nije održana zbog pandemije.
 • U našoj školi je organizovana zdravstvena zaštita učenika. Tokom septembra i oktobra izvršena je vakcinacija učenika, a i redovan sistematski pregledi. Patronažna služba Doma zdravlja u Krupnju u saradnji sa pedagoško – psihološkom službom organizovala je više predavanja sa različitim temama.
 • U prostorijama naše škole 18. novembra 2019. godine održana je manifestacija „Rađevsko prelo“. Organizovalo je Udruženje građana domaće radinosti „Rađevska nit“ iz Krupnja. U programu su učestvovali članovi dramske sekcije. Oni su prikazali igre mladih na mobama, kazivali pesme o radu i brojanice. U četvrtak, 26.12.2019. godine u velikoj sali Doma kulture „Politika“ izvedena je pozorišna predstava „Zacopani sneško“. Nju su pripremili članovi dramske sekcije zajedno sa nastavnicom Mirjanom Šeremetov. Scenario za predstavu je rađen po motivima istoimene priče Branka Milićevića Kockice. Naši mali glumci su učestvovali i na „Svetosavskoj akademiji“ 27. januara 2020. godine u Domu kulture „Politika“. Izveli su tekst „Sveti Sava pomaže siromašnoj porodici“.
 • Prigodnim kulturno – umetničkim programom svečano su obeleženi Dan škole (22. decembar) i školska slava Sveti Sava (27. januar).
 • I ove školske godine svečano je obeležen 1. decembar – Svetski dan borbe protiv side. Patronažna služba Doma zdravlja je za učenike osmog razreda održalo predavanje „Koliko znam o sidi i kako da se zaštitimo.
 • Pripadnici MUP u Krupnju su jednom mesečno realizovali predavanja za učenike 4. i 7. razreda. Govorilo se i o bezbednosti u saobraćaju, policajcu kao zaštitniku dece, zaštiti od tehničko-tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda i bezbednom korišćenju interneta.
 • Odabrani učenici sedmog i osmog razreda su zajedno sa svojim nastavnicama Jelenom Petrović i Jasminom Milutinović, 05.12.2019. godine posetili Festival nauke u Beogradu. Slogan ovogodišnje manifestacije je bio „Razotkrivanje“
 • U školi se posebna pažnja posvećuje inkluzivnom obrazovanju. Veoma dobra saradnja je sa udruženjem „Zora“ – Dnevnim boravkom za decu i mlade sa problemima u razvoju. Za učenike koji rade po individualnom-obrazovno vaspitnom planu napravljeni su posebni planovi sa fleksibilnim rasporedima. Tradicionalna inkluzivna aktivnost je i zajednička radionica u koju su učenici pravili novogodišnji nakit, a zatim ukrasili tim nakitom jelku i badnjak u holu škole.
 • Nastavnici fizičkog vaspitanja u saradnji sa Sportskim savezom opštine Krupanj organizovali su tokom prvog polugodišta turnire u fudbalu, školsko takmičenje u stonom tenisu, odbojkaški turnir.
 • I ove školske godine radnici naše škole su se stručno usavršavali na različitim seminarima i vebinarima.
 • Nastava u drugom polugodištu školske 2019/2020. godine prekinuta je 16.03.2020. godine nakon uvođenja vandrednog stanja u našoj zemlji zbog epidemije izazvane virusom COVID – 19. Nastava je organozovana na daljinu. Učenici su pratili časove preko platforme RTS programa, na kojoj su realizovani časovi za učenike od 1. do 8. razreda. Komunikacija između učenika i nastavnika bila je organizovana preko viber grupa i raznih platformi učenja (Google učionice, Mozabook).
 • Dobitnici jubilarnih nagrada u 2019/2020. godini su:
  1. Marija Cvetinović – 10 godina
  2. Jelena Stepanović – 10 godina
  3. Aleksandar Nikolić – 10 godina
  4. Dragana Stakić – 10 godina
  5. Milan Miladinoivć – 20 godina
  6. Sevda Aličić – 20 godina
  7. Jelena Pavlović – 20 godina
  8. Divna Radić Đurić 20 godina
  9. Vera Mićić – 30 godina
  10. Pavlina Migić – 30 godina
  11. Božica Cvetinović – 35 godina
  12. Smilja Vasiljević – 35 godina
  13. Milan Cvetinović – 35 godina
  14. Milenko Gajić – 35 godina
 • Trinaest radnika naše škole ove školske godine stupilo je u radni odnos na neodređeno vreme: Ivana Rakić, Marko Damnjanović, Marijana Despotović, Milojko Stefanović, Marija Alimpić Katsakiori, Aleksandar Todorović, Biljana Grujičić, Jovana Despotović, Zorica Stefanović, Ljiljana Maksimović, Slavica Gajić, Ljubinka Tešić i Vesna Despić.
 • U školskoj 2019/2020. godini Osnovna škola „Bosrivoje Ž. Milojević“ bila je organizator svih Opštinskih takmičenja organizovanih iz pojedinih predmeta, koja su organozovana pre uvođenja vanrednog stanja. Takmičenja su organizovana iz sedam predmeta, a na njima je učestvovalo više od 200 učenika. Na Okružna takmičenja plasman je ostvarilo 33 učenika. Zbog proglašenja vanrednog stanja Okružno takmičenje je organizovano samo iz matematike i fizike. Učenici koji su osvojili mesta na Okružnom takmičenju su:
  1. Marija Prokopić – 3. mesto iz matematike
  2. Nikola Đurić – 3. mesto iz matematike
 • Ekipa škole u futsalu sa trenerom Željkom Petkovićem osvojila je prvo mesto na Opštinskom, Okružnom i Međuokružnom takmičenju. Oni su izborili plasman na republičko takmičenje, koje nije održano zbog pandemije.
 • Takmićenje „Misliša“ organizovano je 12.03.2020. godine. Učestvovalo je 216 učenika od 1. do 8. razreda. Osvojili su 10 pohvala, 3 druga mesta i 1 treće mesto.
 • Nosioci Vukove diplome su sledeći učenici:
  1. Sanja Đorđić – VIII1
  2. Katarina Blagojević – VIII1
  3. Nikola Damnjanović – VIII1
  4. Ognjen Grujičić – VIII2
  5. Teodora Teovanović – VIII2
  6. Helena Pajić – VIII3
  7. Teodora Sredojević – VIII4
  8. Tamara Petrović – Krasava
  9. Dušan Veselinović – Dvorska
  10. Aleksandra Jevtić – Dvorska

Učenik generacije je Sanja Đorđić.

Odlasci u penziju: Vera Mićanović, Ljubinka Bajić.

Podatke prikupila i Letopis uredila

Vida Prokopić

image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out

Izbor pisma

januar 2022.
P U S Č P S N
« nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31