Lepo u nama i oko nas

Sredinom septembra meseca 2021/22. školske godine sa realizacijom je počeo projekat OJR u okviru koga se sprovodi model Lepo u nama, lepo oko nas

Na prvom sastanku modela Lepo u nama, lepo oko nas sa učenicima je dogovoreno o načinu rada. Učenicima su prezentovane neke od planiranih aktivnosti, ali i data sloboda da oni predlože šta bi želeli da rade na radionicama. Na osnovu toga napravljen je plan za prvo polugodište. Cilj aktivnosti ,,Lepo u nama i oko nas” je razvijanje likovnih stvaralačkih sposobnosti učenika, ljubavi prema vizuelnim umetnostima, sticanje znanja iz ove oblasti, bogaćenje znanja o kulturnom nasleđu i razvijanje estetskog stava, posticanje mladih talenata  njihovog  istraživačkog rada i kritičkog mišljenja .

Učenici će upoznati nove likovne tehnike,  razviti motivaciju za učestvovanje na različitim likovnim konkursima, upoznati tradiciju, razvijati ekološku svest, razvijaju međusobnu komunikaciju i saradnju, shvataju značaj rada svakog učesnika projekta, razvijaju ljubav i interesovanja prema kulturnom nasleđu,

Realizacijom ovih aktivnosti učenici će jačati sledeće kompetencije: komunikaciju na maternjem jeziku, učenje učenja, društvene i građanske kompetencije, osećaj za inicijativu i preduzetništvo, kulturološku osvećenost i izražavanje. Pored ključnih jačaće se i razvoj opštih međuupredmetnih kompetencija: estetička kompetencija, komunikacija, odgovoran odnos prema okolini, rešavanje problema, saradnja.

Učenici su imali zadatak da sebe predstave potpicom, da naprave svoj znak korišćenjem različitih materijala- crtanje , kolaž papir i sl.

Tokom meseca oktobra učenici su se bavili jesenjim plodovima: crtali su, pravili slike od jesenjeg lišća, jesenjih plodova, pravili ritmičke instrumente…

U novembru učenici su upoznati sa vitražom. Nakon prezentacije o istoriji ove tehnike i primeni usledila je izrada  radova.

Mesec decembar smo posvetili novogodišnjim praznicima i radionice su realizovani u prazničnom duhu. Učesnici radionica su pravili novogodišnje čestitke i novogodišnje ukrase.

Poslednje sedmice meseca decembra pripremili smo naše čestitke i ukrase i organizovali prodajnu izložbu. Sredstva prikupljena tokom izložbe biće upotrebljena za kupovinu materijala za likovne radionice tokom drugog polugodišta.

Lepo u nama i oko nas

 

image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out

Izbor pisma

avgust 2022.
P U S Č P S N
« jul    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031