Dodela diploma i nagrada

Dana 24.06.2017. godine najboljim učenicima 8. razreda dodeljene su diplome i prigodne nagrade.ucenik-generacije

Nosioci Vukove diplome:

 1. Protić Aleksandar 8/3, učenik generacije
 2. Gajić Aleksandar 8/1
 3. Milutinović Marija 8/1
 4. Pavlović Nataša, 8/1
 5. Pajić Marko 8/1
 6. Divljaković Jovana 8/2
 7. Sredojević Filip 8/2
 8. Obradović Nina 8/4
 9. Pantić Jelena 8/4
 10. Sredojević Ana 8/4
 11. Živković Stefan, Kostajnik
 12. Tejić Stefan, Kostajnik
 13. Lukić Ivana, Dvorska

FOTO GALERIJA

Vaznesenjski dani u Krupnju

Dana 10.06.2017. godine u prostorijama Osnovne škole „Borivoje Ž. Milojević“ održana sedma  po redu manifestacija  Vaznesenjski dani u Krupnju. Društvo učitelja Rađevine  Vaznesenjske dane u Krupnju  organizuje od  2010. godine.

Cilj manifestacije je  upoznavanje, razvijanje, čuvanje i poštovanje vlastitog, kulturnog i verskog  identiteta, razvijanje poštovanja prema kulturnoj baštini i potrebe da se ona neguje. Samoj manifestaciji prethodi konkurs. Tema ovogodišnjeg konkursa bila je  „Komadić zavičaja u ogledalu tradicije“.  Učenici su mogli pisati, slikati, crtati i raditi ručne radove o  karakteristikama svog zavičaja i njegove prošlosti – kulturne i istorijske (način života, zanimanja, odevanje, ishrana, tradicionalne svetkovine, igre, zabave…).

Na konkursu su učestvovali učenici iz cele Srbije (Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Užica, Šapca, Valjeva, Brankovine,  Loznice, Jagodine, Despotovca…).Od pristiglih radova žiri je odabrao 5o likovnih radova, 25 literarnih i 20 ručnih radova. Učenici čiji radovi su odabrani su pohvanjeni. Deset učenika je nagrađeno. Na konkursu su učestvovali i učenici sa posebnim potrebama.

Manifestacija je do sada organizovan kao jednodnevna uz podršku Opštine Krupanj.  Ove godine manifestaciju Vaznesenjski dani u Krupnju podržalo je Ministarstvo kulture i  informisanja Republike Srbije kao  dvodnevna u cilju što boljeg upoznavanja sa narodnim stvaralaštvom i  tradicionalnim vrednostima stanovništva iz različitih krajeva Srbije.

Na samoj manifestaciji učestvovalo je desetak škola, koje su se predstavile izložbama i prigodnim programom. U  manifestacijisu uzeli učešće i korisnici Dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom pri udruženju „Zora“ iz Krupnja i prdstavili se izložbom i programom.

Samoj manifestaciji prisustvovalo je oko 150 gostiju (učenika i njihovih pratilaca).

KrupanjINFO

FOTO GALERIJA

Prodajna izložba

20170602_110453

Dana 02.06.2017. godine učenici OŠ „Borivoje Ž.Milojević“ su organizovali prodaju dečijih radova u zatvorenoj ulici u Krupnju. U akciji su učestvovali učenici IV razreda sa učiteljicom Ljiljanom Kovačević,učenici III razreda sa učiteljicom Dankom Pajić i učenici II razreda sa učiteljicom Vesnom Lazarević. Sva sredstva od prodaje, deca i učiteljice će uplatiti Crvenom krstu Krupanj za pomoć ugroženoj deci.

FOTO GALERIJA

Zdravije sutra

20170428_085854U sportskoj sali Osnovne škole „Borivoje Ž. Milojević“ u Krupnju,  u okviru projekta „Zdravije sutra“ 26. aprila održano je predavanje mladima (učenicima petog i šestog razreda naše škole) o bezbednosti u sportu, o zdravlju i uopšteno o značaju bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću. Da podsetimo da je“Zdravije sutra“ deo pilot projekta “ Iskorači i Ti! Sportski.Zdravo.Bezbedno.“, koji realizuje Krovna organizacija mladih Srbije sa partnerima Antidoping agencijom Republike Srbije, Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije i lokalnim partnerima udruženje „Zora“ i odbojkaški klub „Rađevac“ u okviru projekta „Iskorak“, a finansira Ministrastvo omladine i sporta Republike Srbije.20170428_083450

 Predavanje je održao Nikola Pajić, nastavnik fizičkog vaspitanja naše škole, koji je govorio o ličnim sportskim iskustvima kao trener i kao sportista. Takođe, zašto je bitno baviti se sportom, sa posebnim akcentom na bavljenje sportom na zdrav i bezbedan način.

Pored predavanja koje je održano, u petak 28.aprila održane su radionice na tri teme: zdravlje i zdrava ishrana, bezbednost u sportu i timski duh za učenike sedmog i osmog razreda naše škole. U realizaciji radionica učestvovale su Jana Grbić, Đurđina Tanasić, Marija Milutinović, Jovana Divljaković i stručni saradnici škole Slađana Tešić i Jovana Despotović.

FOTO GALERIJA

Radionica „Stereotipi i predrasude o rodu“

20170307_113447Dana 07.03.2017. godine u našoj školi u okviru projekta „OsnaŽene“ organizovana je radionica „Stereotipi i predrasude o rodu“ za grupu učenika sedmog i osmog razreda. Takođe su učestvovala i dva učenika Udruženja „Zora“ koji idu u specijalno odeljenje naše škole. Radionica je organizovana u Okviru projekta „OsnaŽene“ uz podršku Marije Manojlović, koordinatora projekta, neformalne grupe „OsnaŽene“ i stručnih saradnika škole Slađane Tešić i Jovane Despotović. Cilj ove radionice je osvešćivanje i razumevanje rodnih stereotipa.

FOTO GALERIJA

Zoom in Regular Zoom out
avgust 2017.
P U S Č P S N
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031