Dečji literarni konkurs „Miris dunje na ormaru“

miris-dunjeSajt MojeDete raspisao je dečji literarni konkurs na temu „Miris dunje na ormaru“. Pravo učešća imaju sva deca – učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Učenica naše škole, Jelena Petrović (mentor Mirjana Šeremetov), osvojila je prvo mesto za najbolju priču.

MojeDete

Udruženje Rađevaca u Beogradu

foto8Učenici naše škole, dobitnici Vidovdanske nagrade koju svake godine dodeljuje Udruženje Rađevaca u Beogradu, kao i njihovi nastavnici imali su zadovoljstvo da u organizaciji ovog Udruženja posete Vojni muzej na Kalemegdanu, Kalemegdansku tvrđavu, Etnografski muzej, Jugoslovensku kinoteku i kultni restoran „Zlatno burence“.

Poseta Vojnom muzeju u Beogradu ostavila je jak utisak na mlade Rađevce, a šetnja Kalemegdanom je bila prilika da se osim vraćanja kroz istoriju ove tvrđave naprave prelepe fotografije. Posle obilaska Vojnog muzeja i Kalemegdanske tvrđave, učenici su sa svojim nastavnicima i predstavnicima Udruženja ručali u restoranu „Zlatno burence“. Nakon ručka organizovan je odlazak na Novo groblje gde je položeno cveće i odata počast kapetanu Petru Radojloviću, a posle prigodnog govora sveštenikafoto3 Aleksandra Đurđeva prisutnima se obratio i praunuk kapetana Petra Radojlovića, Ljubomir Radojlović. Po povratku sa Novog groblja, učenici su mogli da vide dva stećka koja su doneta iz Krupnja i Lipenovića, a sada se nalaze ispred zgrade Etnografskog muzeja u Beogradu. Poseta je završena odlaskom u svečanu salu Jugoslovenske kinoteke gde je prikazan film sveštenika Aleksandra Đurđeva „Krupanjski vremeplov“ koji se posebno dopao našim učenicima.

Učenici koji su dobili Vidovdanske nagrade od Udruženja su:

Veljko Živanović, Iva Obradović, Teodora Petković, Nemanja Marković, Dijana Marković, Viktor Šeremetov, Marija Prokopić, Željka Matić, Jelena Petrović, Tamara Protić, Teodora Miladinović, Ivana Perić, Teodora Pajić i Teodora Teovanović.

Nastavnici pratioci: Vida Prokopić, Mirjana Šeremetov, Danka Pajić i Vesna Lazarević.

FOTO GALERIJA

 Nastavnica Mirjana Šeremetov

Poseta Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

foto3U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada foto2Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdavače. Kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribine, publici se predstavlja niz tema vezanih za književnost, izdavaštvo i kulturu.

 Učenici Osnovne škole „Borivoje Ž. Milojević“ iz Krupnja su 24. oktobra 2018. godine u pratnji nastavnice Mirjane Šeremetov posetili Sajam knjiga u Beogradu. Poseta Sajmu knjiga organizovana je u saradnji sa gradskom bibliotekom „Politika“ iz Krupnja. Učenici su najveću pažnju posvetili štandovima izdavačkih kuća: „Pčelica“, „Vulkan“, „Laguna“ i „Vulkančić“. Na Sajmu su se družili sa poznatim dečjim piscima (Urošem Petrovićem, Ljubivojem Ršumovićem), kao i sa glumicom Evom Ras.

FOTO GALERIJA

Nastavnica Mirjana Šeremetov

Plodovi Rađevine

foto4

Na manifestaciji „Plodovi Rađevine“ koja se već nekoliko godina unazad održava u Krupnju, prvi put je organizovana humanitarna akcija „ Ja imam srce, a ti?“. Cilj humanitarne akcije bio je da se od prikupljenih sredstava pomogne deci sa posebnim potrebama koja se školuju u Osnovnoj školi „Borivoje Ž. Milojević“. Učenici osnovne škole su organizacijom kroz Đački parlament i odeljenja VI2 i VII3 prikupili radove koje su učenici pravili uz pomoć svojih nastavnika i izložili ih  na štandu čijom prodajom je obezbeđen potreban novac za humanitarnu akciju.foto3

Humanitarnoj akciji se pridružilo i Društvo učitelja Rađevine koje više godina unazad organizuje prodajne izložbe đačkih radova na manifestaciji „Plodovi Rađevine“.

Novčana sredstva koja su prikupljena, Društvo učitelja Rađevine je poklonilo humanitarnoj akciji „Ja imam srce, a ti?“

img-85ddf9de067de29011574a83653f1d47-v

 

FOTO GALERIJA

Nastavnica Mirjana Šeremetov

Projektna nastava „Deca u saobraćaju“

20181012_140840Jedna od  novina za učenike prvog  razreda je projektna nastava kao oblik obrazovno-vaspitnog  rada, čiji  je  cilj razvijanje međupredmetnih kompetencija uz upotrebu informaciono-komunikacionih  tehnologija.

 Učenici  I1, I2  i I3  razreda su zajedno sa svojim učiteljicama Slavicom Krstić, Dankom Pajić i Verom Tanasić započeli projekat ,,Deca u saobraćaju,,. Ideja za projekat je nastala iz potrebe za osamostaljivanjem učenika kao pešaka bez pratnje  odraslih.

Jedna od aktivnosti  tokom  projekta je predavanje predstavnika MUP-a o bezbednosti dece u saobraćaju. Nakon  predavanja je i praktično pokazano kako se bezbedno prelazi ulica.

U  saradnji sa Crvenim krstom i njihovim volonterima, koji su svakom savesnom vozaču u saobraćaju delili bombone, planirana aktivnost je uspešno realizovana.

Učiteljica   Slavica Krstić

FOTO GALERIJA

Zoom in Regular Zoom out
novembar 2018.
P U S Č P S N
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930