„Alisa u zemlji čuda“

Učiteljice četvrtog razreda Vera Tanasić, Danka Pajić i Slavica Krstić održale su zajednički čas iz srpskog jezika. Zajedno su maštali uz „Alisu u zemlji čuda“ učenici iz Krupnja i Brštice. Učenici sa učiteljicama se trenutno nalaze na Zlatiboru gde su 16.3.2018. godine otputovali na rekreativnu nastavu. img-daf7249ee90ff272b147c432c4bf0ee5-v

20180319_143200

NAŠA ŠKOLA KAO MESTO ZA OPUŠTANJE

20171205_162445Stručni saradnici Slađana Tešić i Jovana Despotović su zajedno sa učiteljicom Ljiljanom Kovačević i učenicima 1/1 razreda tokom januara i februara realizovali nekoliko zanimljivih aktivnosti u okviru časa odeljenskog starešine.

Aktivnosti koje smo realizovali su psihološke radionice za podsticanje razvoja dece iz programa koji nosi naziv „Čuvari osmeha“ u okviru kojeg smo realizovali tri radionice a to su :

  • Svest o sebi
  • Moje mesto za opuštanje
  • Izražavanje osećanja

 

Takođe smo primenili dosta aktivnosti sa seminara „Naš vrtić kao mesto za opuštanje“ – antistres program za decu i odrasle koje smo uklopili u radionice iz programa „Čuvari osmeha“.

Realizovali smo:

  • Igru za razvijanje emocionalne inteligencije – Šta se dešava kada sam besan?
  • Priče za maštanje i opuštanje- „Pravi baka uštipke“, „Vođena fantazija-čarobna vrata“ i „Vođena fantazija- Moje mesto za opuštanje“.

 

Cilj ovih radionica je da se kroz razmenu u igrovnom kontekstu pomogne deci da uspostave emocionalnu stabilnost, da razviju optimalne strategije za prevazilaženje neprijatnih psihičkih stanja, da unaprede veštine samoizražavanja i sporazumevanja, da ojačaju poverenje i pouzdanje u sebe i druge i da obogate pozitivna saznanja o sebi i drugima.

Zadatak ovih radionica je:

  • Da deca razviju svest o sebi
  • Da uoče neke lične karakteristike
  • Da znaju da prepoznaju osećanja

Tokom realizacije deca su pokazala veliko interesovanje i bili su izuzetno aktivni, opušteni i kreativni tokom aktivnosti kroz koje su upoznavali svoje lične karakteristike i prepoznavali osećanja kod sebe i drugih. I u drugom polugodištu nastavićemo da radimo sa učenicima prvog razreda i da primenjujemo u radu znanja stečena na seminaru.

FOTO GALERIJA

OSMI MART – DAN ŽENA

20180308_100106

Tradicionalno,kao  i  prethodnih  godina,u  Brštici  je  08.03.2018. godine održana  priredba povodom obeležavanja  međunarodnog praznika Dana žena. Učenici  su  uz  pomoć  svojih  učiteljica,na  časovima  slobodnih  aktivnosti ,pripremili prigodan  program  povodom  proslave  praznika.

Kroz  pesmu ,igru  i  glumu pokazali  su  svoju  ljubav  prema  svojim  majkama, bakama, tetama…. Brojna  publika  je  svaki  nastup  nagradila  aplauzom,a  vidljivo  je  bilo  i  njihovo  zadovoljstvo.

Nakon  završetka  programa   mamama   su  uručili  čestitke ,cvetove  i  liciderska  srca  koje  su  pravili   na  časovima  likovne  kulture.

Učiteljica  Slavica  Krstić

FOTO GALERIJA

„Gledaj Webinar- budi bezbedan“

 

20171120_125432

U želji da poboljšamo bezbednost naših učenika pri korišćenju informacionih tehnologija u novembru smo se uključili u projekat fondacije „Tijana Jurić“ –  „Gledaj Webinar- budi bezbedan“ koji je podržan od strane Ministarstva prosvete i Telenor fondacije, a koji ima za cilj prevenciju nasilja, informisanje učenika, roditelja i nastavnika o opasnostima koje vrebaju u onlajn svetu, ali i na ulici i putu do škole. Učenici koji su u Učeničkom parlamentu su u digitalnoj učionici pratili onlajn teme:

 20.11.2017. – Digitalno nasilje i cyberbuilding 

27.11. 2017. – Vršnjačko nasilje na društvenim mrežama

30.11. 2017. – Zaštita privatnosti – kako bezbedno koristiti internet

„Kad otvoriš knjigu, otvorio si i srce“

p_20180222_120441Školski bibliotekar u saradnji sa stručnim saradnicima i nastavnicima srpskog jezika obeležio je Međunarodni dan maternjeg jezika 21. februara 2018. godine u prostorijama školske biblioteke OŠ „Borivoje Ž. Milojević“ Krupanj.  Na taj način pružena je podrška radu Društva školskih bibliotekara Srbije i pokretanju akcije „Čitaj glasno“.

Cilj ove zajedničke aktivnosti jeste podsticanje čitanja, kao i negovanje maternjeg jezika, povezivanje školske biblioteke i škole sa lokalnom zajednicom, povezivanje sa ustanovama i udruženjima koja se bave afirmisanjem kulture i umetnosti, kao i promocija rada i saradnje školskkih bibliotekara.

Čitanje je počelo u 5 minuta do 12 časova, što simbolično predstavlja krajnje vreme da se okrenemo negovanju maternjeg jezika, knjige i kulture uopšte. Ovaj dan obeležili smo čitanjem naglas omiljenih stihova, citata, delova omiljenih knjiga, kao i razgovor o pročitanom. Učesnici su bili učenici koji su članovi Čitalačkog kluba naše škole. Ovom aktivnošću želimo takođe da ukažemo na značaj knjige, čitanja i školske biblioteke kao i to da su školske biblioteke korisna i zabavna mesta.

Dragica Zeljić i Jovana Despotović

FOTO GALERIJA

Zoom in Regular Zoom out
april 2018.
P U S Č P S N
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30