1

Рађевско прело

,,Рађевско прело“ у нашој школи

Чланови драмске секције старијих разреда су учествовали на јубиларној, десетој по реду манифестацији „Рађевско прело“ коју организује Удружење грађана домаће радиности ,,Рађевска нит“. ,,Рађевско прело“ је ове године одржано у холу Основне школе ,,Боривоје Ж. Милојевић“. Манифестацију је уприличио рекордан број учесника. Учествовала су културно-уметничка друштва из Осечине, Малог Зворника, Љубовије, Лознице као и из Крупња, а организовано је и такмичење у предењу вуне.
Поред тога што је драмска секција учествовала у културно-уметничком програму ,,Рађевског прела“ узели смо учешће и у организацији ове манифестације која се бави очувањем народне традиције и израдом сувенира и рукотворина.
Чланови драмске секције су показали игре младих на прелу, нпр. игру ,,Хватање сламке“, рецитације као што су: ,,Кујунџија и хитропреља“, ,,Овчар и девојка“ и ,,Наджњева се момак и девојка“.
Публика је била одушевљена и бројалицама, питалицама и народним пословицама које су казивали чланови наше секције као и песмама „Косовски божури“ и ,,Зајди, зајди“ које је отпевала Јелена Дамњановић.

Мирјана Шереметов

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Фото: Славко Живановић