Daily Archives: 6 новембра, 2018

Удружење Рађеваца у Београду

foto8Ученици наше школе, добитници Видовданске награде коју сваке године додељује Удружење Рађеваца у Београду, као и њихови наставници имали су задовољство да у организацији овог Удружења посете Војни музеј на Калемегдану, Калемегданску тврђаву, Етнографски музеј, Југословенску кинотеку и култни ресторан „Златно буренце“.

Посета Војном музеју у Београду оставила је јак утисак на младе Рађевце, а шетња Калемегданом је била прилика да се осим враћања кроз историју ове тврђаве направе прелепе фотографије. После обиласка Војног музеја и Калемегданске тврђаве, ученици су са својим наставницима и представницима Удружења ручали у ресторану „Златно буренце“. Након ручка организован је одлазак на Ново гробље где је положено цвеће и одата почаст капетану Петру Радојловићу, а после пригодног говора свештеникаfoto3 Александра Ђурђева присутнима се обратио и праунук капетана Петра Радојловића, Љубомир Радојловић. По повратку са Новог гробља, ученици су могли да виде два стећка која су донета из Крупња и Липеновића, а сада се налазе испред зграде Етнографског музеја у Београду. Посета је завршена одласком у свечану салу Југословенске кинотеке где је приказан филм свештеника Александра Ђурђева „Крупањски времеплов“ који се посебно допао нашим ученицима.

Ученици који су добили Видовданске награде од Удружења су:

Вељко Живановић, Ива Обрадовић, Теодора Петковић, Немања Марковић, Дијана Марковић, Виктор Шереметов, Марија Прокопић, Жељка Матић, Јелена Петровић, Тамара Протић, Теодора Миладиновић, Ивана Перић, Теодора Пајић и Теодора Теовановић.

Наставници пратиоци: Вида Прокопић, Мирјана Шереметов, Данка Пајић и Весна Лазаревић.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

 Наставница Мирјана Шереметов

image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out

Избор писма

новембар 2018.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930