Monthly Archives: октобар 2018

Посета Међународном београдском сајму књига

foto3У календару културних дешавања југоисточне Европе централно место крајем октобра већ деценијама припада foto2Међународном београдском сајму књига. Ова регионално највећа манифестација посвећена књизи сваке године угости најзначајније домаће и бројне иностране писце и издаваче. Кроз бројне промоције, презентације, предавања, округле столове и трибине, публици се представља низ тема везаних за књижевност, издаваштво и културу.

 Ученици Основне школе „Боривоје Ж. Милојевић“ из Крупња су 24. октобра 2018. године у пратњи наставнице Мирјане Шереметов посетили Сајам књига у Београду. Посета Сајму књига организована је у сарадњи са градском библиотеком „Политика“ из Крупња. Ученици су највећу пажњу посветили штандовима издавачких кућа: „Пчелица“, „Вулкан“, „Лагуна“ и „Вулканчић“. На Сајму су се дружили са познатим дечјим писцима (Урошем Петровићем, Љубивојем Ршумовићем), као и са глумицом Евом Рас.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Наставница Мирјана Шереметов

Плодови Рађевине

foto4

На манифестацији „Плодови Рађевине“ која се већ неколико година уназад одржава у Крупњу, први пут је организована хуманитарна акција „ Ја имам срце, а ти?“. Циљ хуманитарне акције био је да се од прикупљених средстава помогне деци са посебним потребама која се школују у Основној школи „Боривоје Ж. Милојевић“. Ученици основне школе су организацијом кроз Ђачки парламент и одељења VI2 и VII3 прикупили радове које су ученици правили уз помоћ својих наставника и изложили их  на штанду чијом продајом је обезбеђен потребан новац за хуманитарну акцију.foto3

Хуманитарној акцији се придружило и Друштво учитеља Рађевине које више година уназад организује продајне изложбе ђачких радова на манифестацији „Плодови Рађевине“.

Новчана средства која су прикупљена, Друштво учитеља Рађевине је поклонило хуманитарној акцији „Ја имам срце, а ти?“

img-85ddf9de067de29011574a83653f1d47-v

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Наставница Мирјана Шереметов

Пројектна настава „Деца у саобраћају“

20181012_140840Једна од  новина за ученике првог  разреда је пројектна настава као облик образовно-васпитног  рада, чији  је  циљ развијање међупредметних компетенција уз употребу информационо-комуникационих  технологија.

 Ученици  I1, I2  и I3  разреда су заједно са својим учитељицама Славицом Крстић, Данком Пајић и Вером Танасић започели пројекат ,,Деца у саобраћају,,. Идеја за пројекат је настала из потребе за осамостаљивањем ученика као пешака без пратње  одраслих.

Једна од активности  током  пројекта је предавање представника МУП-а о безбедности деце у саобраћају. Након  предавања је и практично показано како се безбедно прелази улица.

У  сарадњи са Црвеним крстом и њиховим волонтерима, који су сваком савесном возачу у саобраћају делили бомбоне, планирана активност је успешно реализована.

Учитељица   Славица Крстић

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Дечја недеља

e679f5-810x1134,,Моје је право да живим  срећно и  здраво“ – за одрастање  без  насиља

Манифестација  Дечја недеља  је  и  ове  године  обележена, у нашој  школи, у периоду  од  1.10. до 7.10.2018. године. Мото овогодишње  Дечје  недеље  је  ,,Моје је право да живим  срећно и  здраво“-за одрастање  без  насиља.

У  складу  са  тим ,ученици  млађих  разреда  наше  школе, имали су разне активности  током  сваког  дана. Први дан је био  ,,Шарени дан“ када су  деца  цртала по школском дворишту. Другог дана  су  прваци посетили  градску библиотеку, а трећег  дана је био маскенбал, где су деца кроз маске показала своју маштовитост и креативност. Након   избора најкреативније маске, у холу школе   показали су  своје таленте у певању, глуми, гимнастици и разним спортским способностима у  забавном програму ,,Покажи  шта  знаш“. Као и сваке године једног  дана су били на излету где су уживали у разним спортским играма, а прваци су се и фотографисали за школску успомену.

Дечја недеља је завршена Трком за срећније детињство, која је хуманитарног карактера. Трка је организована у сарадњи са Црвеним крстом, а најбржи су добили медаље и поклоне.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

„Дани дечје поезије и прозе“ Драгинац – 2018

foto5Основна школа „14. октобар“ из Драгинца и град Лозница расписали су тридесет трећи конкурс „Дани дечје поезије и прозе“ Драгинац -2018.

Право учешћа су имала сва деца – ученици основних школа из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

На овом конкурсу ученица Јелена Петровић је добила ПРВУ награду за причу „После толико година тешко је рећи збогом“.

Ученица је са својом наставницом српског језика, Мирјаном Шереметов,  била гост на Дечјој књижевној манифестацији „Дани дечје поезије и прозе“ која је одржана 13. октобра 2018. године у Драгинцу.

Том приликом прочитани су награђени радови уз присуство и учешће наших познатих дечјих писаца: Милоша Шике Милошевића, Невене Кокановић и Љубомира Ћорилића.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Наставница Мирјана Шереметов

image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out

Избор писма

октобар 2018.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031