1

„Алисa у земљи чуда“

Учитељице чeтвртог разреда Вера Танасић, Данка Пајић и Славица Крстић одржале су заједнички час из српског језика. Заједно су маштали уз „Алису у земљи чуда“ ученици из Крупња и Брштице. Ученици са учитељицама се тренутно налазе на Златибору где су 16.3.2018. године отпутовали на рекреативну наставу. img-daf7249ee90ff272b147c432c4bf0ee5-v

20180319_143200




НАША ШКОЛА КАО МЕСТО ЗА ОПУШТАЊЕ

20171205_162445Стручни сарадници Слађана Тешић и Јована Деспотовић су заједно са учитељицом Љиљаном Ковачевић и ученицима 1/1 разреда током јануара и фебруара реализовали неколико занимљивих активности у оквиру часа одељенског старешине.

Активности које смо реализовали су психолошке радионице за подстицање развоја деце из програма који носи назив „Чувари осмеха“ у оквиру којег смо реализовали три радионице а то су :

  • Свест о себи
  • Моје место за опуштање
  • Изражавање осећања

 

Такође смо применили доста активности са семинара „Наш вртић као место за опуштање“ – антистрес програм за децу и одрасле које смо уклопили у радионице из програма „Чувари осмеха“.

Реализовали смо:

  • Игру за развијање емоционалне интелигенције – Шта се дешава када сам бесан?
  • Приче за маштање и опуштање- „Прави бака уштипке“, „Вођена фантазија-чаробна врата“ и „Вођена фантазија- Моје место за опуштање“.

 

Циљ ових радионица је да се кроз размену у игровном контексту помогне деци да успоставе емоционалну стабилност, да развију оптималне стратегије за превазилажење непријатних психичких стања, да унапреде вештине самоизражавања и споразумевања, да ојачају поверење и поуздање у себе и друге и да обогате позитивна сазнања о себи и другима.

Задатак ових радионица је:

  • Да деца развију свест о себи
  • Да уоче неке личне карактеристике
  • Да знају да препознају осећања

Током реализације деца су показала велико интересовање и били су изузетно активни, опуштени и креативни током активности кроз које су упознавали своје личне карактеристике и препознавали осећања код себе и других. И у другом полугодишту наставићемо да радимо са ученицима првог разреда и да примењујемо у раду знања стечена на семинару.

ФОТО ГАЛЕРИЈА




ОСМИ МАРТ – ДАН ЖЕНА

20180308_100106

Традиционално,као  и  претходних  година,у  Брштици  је  08.03.2018. године одржана  приредба поводом обележавања  међународног празника Дана жена. Ученици  су  уз  помоћ  својих  учитељица,на  часовима  слободних  активности ,припремили пригодан  програм  поводом  прославе  празника.

Кроз  песму ,игру  и  глуму показали  су  своју  љубав  према  својим  мајкама, бакама, тетама…. Бројна  публика  је  сваки  наступ  наградила  аплаузом,а  видљиво  је  било  и  њихово  задовољство.

Након  завршетка  програма   мамама   су  уручили  честитке ,цветове  и  лицидерска  срца  које  су  правили   на  часовима  ликовне  културе.

Учитељица  Славица  Крстић

ФОТО ГАЛЕРИЈА




„Gledaj Webinar- budi bezbedan“

 

20171120_125432

У жељи да побољшамо безбедност наших ученика при коришћењу информационих технологија у новембру смо се укључили у пројекат фондације „Тијана Јурић“ –  „Gledaj Webinar- budi bezbedan“ који је подржан од стране Министарства просвете и Теленор фондације, а који има за циљ превенцију насиља, информисање ученика, родитеља и наставника о опасностима које вребају у онлајн свету, али и на улици и путу до школе. Ученици који су у Ученичком парламенту су у дигиталној учионици пратили онлајн теме:

 20.11.2017. – Digitalno nasilje i cyberbuilding 

27.11. 2017. – Вршњачко насиље на друштвеним мрежама

30.11. 2017. – Заштита приватности – како безбедно користити интернет