Monthly Archives: фебруар 2018

„Кад отвориш књигу, отворио си и срце“

p_20180222_120441Школски библиотекар у сарадњи са стручним сарадницима и наставницима српског језика обележио је Међународни дан матерњег језика 21. фебруара 2018. године у просторијама школске библиотеке ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ Крупањ.  На тај начин пружена је подршка раду Друштва школских библиотекара Србије и покретању акције „Читај гласно“.

Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања, као и неговање матерњег језика, повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом, повезивање са установама и удружењима која се баве афирмисањем културе и уметности, као и промоција рада и сарадње школскких библиотекара.

Читање је почело у 5 минута до 12 часова, што симболично представља крајње време да се окренемо неговању матерњег језика, књиге и културе уопште. Овај дан обележили смо читањем наглас омиљених стихова, цитата, делова омиљених књига, као и разговор о прочитаном. Учесници су били ученици који су чланови Читалачког клуба наше школе. Овом активношћу желимо такође да укажемо на значај књиге, читања и школске библиотеке као и то да су школске библиотеке корисна и забавна места.

Драгица Зељић и Јована Деспотовић

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Јавне набавке


 javne nabavke

 

 

ЈАВНА НАБАВКА РАДОВА:

РАДОВИ  НА ЗАМЕНИ ПАРКЕТА У  СПОРТСКОЈ ХАЛИ У КРУПЊУ

ДОКУМЕНТА ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ:

 

Читалачки клуб

citalacki_kluboviУ новембру школа се укључила у пројекат Читалачки клуб -Читалачки маратон који организује издавачка кућа Клет, а који за циљ има популаризацију читања кроз читање одабране литературе за адолесцентни узраст и разговоре о прочитаним књигама. Ову активност води библиотекар школе Драгица Зељић заједно са педагогом Јованом Деспотовић.

28.11.2017. организована је уводна радионица Читалачког клуба ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“. Са ученицима је разговарано о важности читања, читалачким навикама као и о њиховом ставу према читању. Укратко су има приказане неке смернице и дати савети како најбоље да усаврше вештину читања. Ментор Драгица Зељић упознала је присутне чланове Читалачког клуба са планом рада Читалачког клуба и како да се најбоље припреме за читање. У клубу влада позитивна и опуштена атмосфера. Све активности су праћене смехом и добрим расположењем свих чланова.ja_aleksija_korica_web_0

Следећа активност реализована је у децембру- 20.12.2017. године организована је друга радионица Читалачког клуба. Тема је: О својој унутрашњости кроз роман „Ја, Алексија“ Бранке Тригуновић.
„Обрати пажњу на своју унутрашњост“ – Иво Андрић
Ја, Алексија
Волим код Алексије: самостална, свесна себе, самоуверена, љубазна, васпитана, заљубљена, збуњена различитим дешавањима.
Човеку не треба судити по изгледу.
Искреност је најбитнија особина међу пријатељима.
Важно је да ти нешто не урадиш нити да изговориш- како ће неко други то урадити ти не можеш да управљаш тиме.
Спорт је јако битан.
Из књиге можеш да научиш како може другачије али живот се живи појединачно.
Није битно ко те учи битно је колико ти желиш да то научиш.
Ако учиш- учи само за себе и због себе!!!
Хвала Алексији што постоји још неко ко мисли као ми.

Затим 26.12. 2018. године организовали смо продајну изложбу „bookmarkera“. Сви чланови читалачкох клуба су учествовали у изради и на креативан начин стварали и креирали лепе bookmarkere. Такође, посебно бих истакли допринос изради bookmarkera ученика који раде по индивидуално-образовном плану.

Драгица Зељић и Јована Деспотовић

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Прослава школске славе – Светог Саве у Брштици

20180127_103022Дана 27.01.2018. године у издвојеном одељењу у Брштици прослављена је школска  слава – Свети Сава. У част  нашег првог српског учитеља и просветитеља, ученици млађих разреда припремили су пригодан програм. Кроз песму, рецитације, народне игре и глуму представили су лик и дело Светог Саве што је бројна публика наградила аплаузом. Традиционално, најстарији ученици  су ломили славски  колач, а након тога је  био свечани ручак .

Учитељица Славица  Крстић

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Школска слава Свети Сава

sv-sava-hilandarПриредбом у матичној школи у Крупњу 27. јануара 2018. године прослављена је школска слава, Свети Сава. У част нашем великом учитељу и просветитељу, ученици нижих разреда наше школе извели су пригодан програм.

Данка Пајић

ФОТО ГАЛЕРИЈА

image_pdfimage_print
Zoom in Regular Zoom out

Избор писма

фебруар 2018.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728